Ljuske od jajeta su valiko BLAGO!
Da su jaja hranjiva i puna vitamina i minerala kao sto su vitamin A i B12 ili kalcijum cinka.Ali veoma hranjve stvari mi bacamo.
90% kalcijuma je ljuska jajeta.Odlican za kosti,misice i zube.Uradite ovo prije nego bacite ljuske od jajeta,necete se pokajati.
Prije nego sameljete ljuske prvo ih morate staviti u vrelu vodu nekih 15 minuta da biste sve bakterije.
Zatim sameljite ljuske i pokusajte da ih sameljete sto sitnije priblizno kao brasno.
Taj prah stavite u neku posudu i drzite na hladnom ali suhom mjestu.
Za svaku pripremu obroka dovoljno je ubaciti pola kasicice u hranu kao kad dodajete sol.
Ova kolicina je dovoljna za preporuceni dnevni unos kalcijuma u organizam.
Zivimo zdravo,zivimo dugo
Izvor:zena.rs
No comments:
Post a Comment